Duurzaam logo en KIWA logo

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij
Poedercoaten en stralen

Poedercoating en metaalbehandeling

Straalcontainer 

Binnen kort breiden wij uit met een straalcontainer . Wij stralen met fijne korrel. Het voordeel van de drote straalcabine is dat wij lengtes tot bijna 6 meter kunnen stralen .Deze cabine is ook efficient doordat de korrels worden gefilterd en hergebruikt .

Zandstralen is onder hoge druk met korrels tegen een object sturen, metaal en hout worden gestraald om losse delen te verwijderen, zoals roest en verf. Hoe fijner de korrel hoe fijner de structuur van het behandelde oppervlak. Een gestraalde ondergrond zorgt tevens voor een goede hechting van bijv. poeder-coat poedercoating aan te brengen lak. Er zijn veel soorten materiaal die gezandstraald kunnen worden. 

Poedercoaten 

Poedercoating wordt door een poederpistool elektrostatisch of via wrijving opgeladen. De geladen poedercoatingdeeltjes hechten zich zo aan het geaarde object. Na het aanbrengen van de coating in poedervorm gaat het object de oven in. Daar smelt de poedercoating, hecht zich aan het object en hardt het uit.

Welke materialen poedercoaten wij 

Metalen zijn de meest voorkomende toepassingen van poedercoating bij ons. Velgen, onderdelen, frames, tuinhekken, buitenlampen, balken /binten, profielen voor interieurbouwers, balken voor constructiebedrijven. Wij kunnen lengtes tot 4.5 meter poedercoaten.

Belangrijke eigenschappen

  • Het voordeel van poedercoaten is dat zij in bijna alle denkbare kleuren, glansgraden en metallic- en structuureffecten verkrijgbaar is.  Zowel voor industriële als consumenten toepassingen.
  • Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en de hoeveelheid coatingafval bij verwerking is minimaal dus milieuvriendelijk.
  • Poedercoaten is een zeer duurzame oppervlaktebehandeling en kent uitstekende oplossingen voor corrosiewering. 
  • Poedercoating is erg sterk en geschikt voor weersbestendige eigenschappen.

        

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij

Copyright © 2020 Bemelman Spuiterij | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring | Sitemap

Designpro.nl