Poedercoating

 

  

Poedercoating van velgen is een snelle manier om je velgen weer netjes te krijgen. De velgen worden ontlakt, gestraald en daarna in de kleur gezet. Lichte stoeprandschade slijpen we weg en zo rijdt u weer netjes!

Gepolijste oftewel 2tone wielen worden op een andere manier behandeld. In een speciale machine worden de velgen computer gestuurd afgedraaid waardoor alle schade en oneffenheden worden verwijderd. 

Daarna worden de velgen gelakt en zien ze er weer als nieuw uit. 

Heeft u wielen met banden, zonder banden of u biedt de hele auto aan om de velgen te laten doen. Dat maakt voor ons niets uit, Bemelman Spuiterij maakt uw velgen weer als nieuw.

Poedercoating van onderdelen

Wij poedercoaten bijna alles! Voor bedrijf en particulier, in één of meerlaags systemen en in binnen- en buitenkwaliteit. In de oven kunnen wij lengtes tot 4.5 meer kwijt. Veel beugels, lange spullen, grote gevel letters, tafelpoten enz. Alles kan in iedere kleur worden gecoat.

Poedercoaten voor een langere levensduur 

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere invloeden van buitenaf. 

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt, ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces. 

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal. 

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

Poedercoaten bij Bemelman Spuiterij

Bij Bemelman Spuiterij kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. In de grote oven kunnen seriematige, grote en lange onderdelen worden voorzien van een poedercoatlaag. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals autovelgen, beugels en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto-onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers en constructiebedrijven zijn mogelijk. Bemelman Spuiterij beschikt namelijk over een oven die groot genoeg is voor onderdelen tot 4,5 meter.

Verder kunt u bij Bemelman kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem nu contact op met Bemelman Spuiterij. 

Bemelman is bijna 20 jaar geleden uitgebreid met een poedercoat oven.

Wat is poedercoaten? Speciale poeder wordt met een poederpistool op een metaal voorwerp gespoten welke daarna in de oven gaat .De poeder smelt, door de warme temperatuur verandert de poeder in een prachte strakke gladde en sterke laklaag. De laklaag is direct hard en sterk. Daarin tegen moeten gespoten voorwerpen soms wel meer dan een dag uit harden. Daardoor is poedercoaten een sneller en efficiënter proces en daardoor ook goedkoper dan traditioneel spuitwerk.

Wat kan Bemelman poedercoaten?

Bemelman kan in zijn 4.5 meter grote oven seriematige opdrachten uitvoeren zoals beugels, onderdelen van motoren en fietsen, frames van fietsen, onderstellen van bakfietsen, metalen stellagekasten of de stalen belettering van panden die in de kleuren van uw bedrijf worden gecoat. Trapleuningen of lange binten en trappen. Ook stellagekasten en winkelinterieur kunnen wij poedercoaten. Voor autobedrijven, beschadigde autovelgen weer mooi zodat deze wheels weer shinen onder de auto’s.

Particulieren zijn natuurlijk ook welkom, de tuinset, dakgoot, buitenlantaarn, skelter, onderdelen van fiets of motorframe, alles kan van een nieuwe laklaag voorzien worden. Ook autovelgen worden weer als nieuw, zelfs van lichte stoeprandschade zie je niks meer terug wanneer ze door Bemelman zijn gepoedercoat of gespoten.

Ook verwijzen wij u naar Bikepaint. Hier vindt u prijzen voor poedercoating van uw frame en velgen terug. 

Autovelgen, twotone wielen, CNC afdraaien. Bikepaint maakt uw wheels weer als nieuw en ontzorgt u. Zo hoeft u de banden er niet af te laten halen maar doen wij dat voor u!

Dick Bemelman is het poedercoatbedrijf inpandig van Bemelman Spuiterij aan de Gieterij Noordwijkerhout gestart onder de naam Bikepaint ong. 20 jaar geleden.

U herkent u het bedrijf aan de logo’s van de 2 bedrijven die duidelijk zichtbaar aan de gevel hangen.

Poedercoaten van fietsframes in alle kleuren. Seriematig voor fietsleveranciers en enkele stuks voor particuliere opdrachten.

Bikepaint poedercoat of spuit een fietsframe in bedrijfskleuren met of zonder logo, zo heeft Bikepaint meerdere opdrachten gekregen van bedrijven om de fietsen een uniforme en herkenbare kleur te geven zowel met als zonder logo


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook