Duurzaam logo en KIWA logo

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij
Poedercoating tekst

Poedercoating

Van velgen is een snelle manier om je velgen weer netjes te krijgen .De velgen worden ontlakt, gestraald en daarna in de kleur gezet. Lichte stoeprandschade slijpen we weg en zo rijdt u weer netjes !

Gepolijste oftewel 2tone wielen worden op een andere manier behandeld. In een speciale machine worden de velgen computer gestuurd afgedraaid waardoor alle schade en onneffenheden worden verwijderd. 

Daarna worden de velgen gelakt en zien ze er weer als nieuw uit. 

Heeft u wielen met banden , zonder banden of u biedt de hele auto aan om de velgen te laten doen . Bemelman Spuiterij maakt uw velgen weer als nieuw .

Poedercoating van onderdelen

Wij poedercoaten bijna alles ! Voor bedrijf en particulier. In één of meerlaags systemen . In de oven kunnen wij lengtes tot 4.5 meer kwijt . Veel beugels , lange spullen grote  gevel letters , tafelpoten . Alles kan in iedere kleur worden gecoat .

Poedercoaten voor een langere levensduur 

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen. 

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces. 

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal. 

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

Poedercoaten bij Bemelman Spuiterij

Bij Bemelman Spuiterij kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. In de grote oven kunnen seriematige , grote en lange onderdelen worden voorzien van een poedercoatlaag.  Niet alleen de kleinere onderdelen zoals autovelgen , beugels  en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers en constructiebedrijven zijn mogelijk. Bemelman Spuiterij beschikt namelijk over een oven die groot genoeg is voor onderdelen tot 4,5 meter.

Verder kunt u bij Bemelman kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem nu contact op met Bemelman Spuiterij. 

 

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij

Copyright © 2021 Bemelman Spuiterij | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring | Sitemap

Designpro.nl