Metaal oppervlaktebehandelingen voor een langere levensduur

Metaalbehandeling is de overkoepelende term van alle vormen van behandelingen waarmee metaal kan worden bewerkt. Vaak dienen deze behandelingen om het metalen voorwerp of de constructie een langere levensduur te geven. Sommige vormen van metaal behandelingen hebben ook als doel om de uitstraling van het voorwerp te vernieuwen.

Bij Bemelman Spuiterij bieden wij u de meest bekende en meest ingezette vormen van metaal behandeling:

  • Spuiten
  • Poedercoaten
  • Stralen
  • Schadeherstel
  • Ontlakken (loog bad)

Stap voor stap metaal behandelen: om te beginnen

Om metaal te kunnen bewerken, dient vaak eerst de oude lak of verf te worden verwijderd. Dit kan met een loogbad of door het metaal te stralen. Het bijkomende voordeel van het stralen van metaal is dat het materiaal ruwer wordt. Dit zorgt voor een betere hechting van de lak, verf of poeder coating.

Naast vrij van oude verf, dient het metaal 100% vet- en vuilvrij te zijn. Dit doen we bij Bemelman Spuiterij ofwel door te stralen, maar dit kan ook door middel van chemische behandeling. Als het metaal helemaal schoon en droog is, kan het spuiten of poedercoaten beginnen.

Wat is het verschil tussen de metaal behandelingen spuiten en poedercoaten?

Zowel bij het spuiten of poedercoaten van metaal is het eindresultaat 100% netjes. Immers zijn druipers uitgesloten. Verder zijn bij beide behandelingen alle kleuren denkbaar mogelijk.

Metaal, hout en plastic spuiten

Bij spuiten, hebben we het over met verf spuiten, om een voorwerp van een andere kleur te voorzien. Dit kan een deur of carbon frame zijn, een fietsframe of metalen constructies in de horeca of meubels voor een interieurontwerpopdracht.

Het voordeel van metaalspuiten is de mogelijkheid eventuele schades in de toekomst kunnen worden bijgewerkt. Ook wordt er een gladde look gecreëerd door het object te spuiten.

Metaal, ijzer en aluminimum poedercoaten

Als we het hebben over poedercoaten, hebben we het over het aanbrengen van minuscule gekleurde poederdeeltjes door middel van elektrostatische lading, die vervolgens worden uitgehard in de over. Niet alleen kunt u kiezen uit kleuren en structuren poedercoating, maar ook uit glans of matte coating. Voorzie bijvoorbeeld het hek in de tuin van poedercoating.
Het voordeel van poedercoaten is dat het enerzijds goedkoper is dan traditioneel spuiten en anderzijds corrosie en roestvorming tegengaat.

Meer weten over spuiten en poedercoaten? Advies bij het kiezen van de juiste behandeling? Neem contact op met de metaalbehandelaars van Bemelman Spuiterij.

Maak a.u.b. uw keuze:


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Facebook