Stralen en poedercoaten

Wat is poedercoaten?

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht pistool negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt.

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn balkonhekken, stalen frames van meubels, radiatoren, auto-onderdelen, buitenlampen, stalen hekken en profielen en uiteraard fietsframes zowel aluminium als staal.

Speciale poeder wordt dus met een poederpistool op een metaal voorwerp gespoten welke daarna in de oven gaat. De poeder smelt, door de warme temperatuur verandert de poeder in een prachte strakke gladde en sterke laklaag. De laklaag is direct hard en sterk. Daarin tegen moeten gespoten voorwerpen soms wel meer dan een dag uit harden. Daardoor is poedercoaten een sneller en efficiënter proces en daardoor ook goedkoper dan traditioneel spuitwerk.

Bij ons kunt u de meest uiteenlopende onderdelen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers, constructiebedrijven en scheepswerven zijn mogelijk.

Glansgraad en structuur

Verder kunt u bij kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.

Poedercoating van onderdelen

* Wij poedercoaten bijna alles!

* Voor bedrijf en particulier

* In één of meerlaags systemen

* In binnen- en buitenkwaliteit

In de oven kunnen wij lengtes tot 4,5 meter kwijt. Veel beugels, lange spullen, grote gevel letters, tafelpoten enzovoorts. Alles kan in iedere kleur worden gepoedercoat.

Poedercoaten een langere levensduur en een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere invloeden van buitenaf.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt, ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

Hoe werkt poedercoaten?

Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

Poedercoaten is een goedkopere oplossing dan spuiten. Spuitwerk heeft doorgaans een droogtijd van 24 uur. Bij poedercoaten is de lak hard en hanteerbaar zodra deze in de oven is geweest en is afgekoeld. De materialen zijn direct voorzien van een harde laklaag.

Doordat de poeder onder hoge temperatuur in een oven gaat is het niet mogelijk carbon, hout en plastic te poedercoaten.

Gelukkig kunnen wij in ons multifunctionele bedrijf deze artikelen spuiten zodat deze toch een nieuwe kleur kunnen krijgen.

Er zijn vele artikelen die wij poedercoaten. Buitenlampen, stellages, aluminium kozijnen, autovelgen, fietsframes, frames van motoren, beugels.

Je kan het zo gek niet bedenken of wij doen het. Ook zijn alle kleuren mogelijk. Voor sommige kleuren wordt wel een meerprijs gevraagd. Dit omdat het bestellen van kleuren soms een kostbare aangelegenheid is. En sommige poeders extreem duur zijn.

Wij kunnen in meerdere lagen poedercoaten. Hoe meer lagen hoe beter beschermd. Wij gaan u niet op onnodige kosten jagen en zullen adviseren in wat wel of niet nodig is.

Binnen en buiten kwaliteit

Materialen die buiten of in vochtige ruimtes worden gebruikt hebben meer bescherming nodig dan materialen die binnen worden gebruikt.

Ook is het mogelijk om bepaalde diktes te coaten, kleurgraad of zelf een reliëf. 

Belangrijke eigenschappen

  • Het voordeel van poedercoaten is dat het in bijna alle denkbare kleuren, glansgraden en metallic- en structuureffecten verkrijgbaar is. Zowel voor industriële als consumenten toepassingen.
  • Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en de hoeveelheid coatingafval bij verwerking is minimaal dus milieuvriendelijk.
  • Poedercoaten is een zeer duurzame oppervlaktebehandeling en kent uitstekende oplossingen voor corrosiewering. 
  • Poedercoating is erg sterk en geschikt voor weersbestendige eigenschappen. 

Er is dus veel mogelijk bij Bemelman. Bent u doordeweeks druk maar toch nieuwsgierig naar het poedercoaten en of spuiten van artikelen. Dick Bemelman staat zaterdagmiddag in zijn fietsenwinkel Bemelmanbikesport, Kanaalstraat 30 in Lisse. Hier kan hij u informeren naar allerhande poedercoat-, spuit- en straalwerk. Ook hebben we daar lekkere koffie!

 


Terug




Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Facebook