Duurzaam logo en KIWA logo

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij
Poedercoating Tekst

Poedercoating en Metaal Behandeling 

 

Bemelman Spuiterij heeft een poedercoat-oven waarin onderdelen tot een lengte van 4.5 meter kunnen worden gepoedercoat.

Bedrijfsmatig of particuliere klussen.

Werkwijze 

In de straalcabine worden onderdelen gestraald. Er komen kleine weerhaakjes in het materiaal waardoor de poedercoating of verf beter hecht. Het stralen is een arbeidsintensief proces, de straler staat in een dichte cabine, in een pak tot het onderdeel gestraald is. De fijne korrels worden gezeefd en via een systeem hergebruikt zodat er niets verloren gaat. Er wordt met fijne korrel gestraald.

Het is belangrijk dat het gestraalde onderdeel direct wordt behandeld. Doe je dit niet dan is de kans groot dat het onderdeel snel gaat roesten. Door oppervlakte te stralen krijg je een mooi strak resultaat en ontdoe je materialen van corrosie.

Een andere manier van oppervlakte behandeling is een loog bad. Door middel van een chemischmiddel welke verwarmd wordt in een groot bad zal de lak snel onthechten waardoor er minder lang gestraald hoeft te worden. Het ontlakkingsbad wordt maandelijks gekeurd en getest.

 

Poedercoaten

  • Velgen
  • Motorframes
  • Buitenlampen
  • Beugels
  • Scooterwielen

 

Het voordeel van poedercoaten is dat de lak snel hard is en direct gebruikt kan worden. Denk hierbij aan autovelgen. U krijgt weer mooie glimmende wheels wanneer u deze door ons laat poedercoaten. Kleine stoeprandschades, oxidatie, gepolijste velgen of velgen gewoon in een andere kleur die weer bij uw auto past . Banden er af halen en er weer op zetten. Bemelman Spuiterij biedt het hele plaatje en ontzorgt u. Maandag brengen donderdag of vrijdag weer klaar!

In de grote oven kan er seriematig veel of enkele grote onderdelen worden gecoat. Met een elektrostatisch pistool wordt er poeder op het metaal aangebracht welke smelt tot een egale lak. Poedercoaten is goedkoper dan traditioneel lakken.

Binnen of buiten kwaliteit één of meerlaags systemen. Door de jarenlange ervaring met spuiten en poedercoaten is geen klus te gek.

 

Ook fietsframes, bakfietsen, motorframes en wielen.

Bemelman is bijna 20 jaar geleden uitgebreid met een poedercoat oven.

Wat is poedercoaten? Speciale poeder wordt met een poederpistool op een metaal voorwerp gespoten welke daarna in de oven gaat .De poeder smelt, door de warme temperatuur verandert de poeder in een prachte strakke gladde en sterke laklaag. De laklaag is direct hard en sterk. Daarin tegen moeten gespoten voorwerpen soms wel meer dan een dag uit harden. Daardoor is poedercoaten een sneller en efficiënter proces en daardoor ook goedkoper dan traditioneel spuitwerk.

 

Wat kan Bemelman poedercoaten?

Bemelman kan in zijn 4.5 meter grootte oven seriematige opdrachten uitvoeren zoals beugels, onderdelen van motoren en fietsen, frames van fietsen, onderstellen van bakfietsen, metalen stellagekasten of de stalen belettering van panden die in de kleuren van uw bedrijf worden gecoat. Trapleuningen of lange binten en trappen. Ook stellagekasten en winkelinterieur kunnen wij poedercoaten. Voor autobedrijven, beschadigde autovelgen weer mooi zodat deze wheels weer shinen onder de auto’s.

Particulieren zijn natuurlijk ook welkom, de tuinset, dakgoot, buitenlantaarn, skelter, onderdelen van fiets of motorframe, alles kan van een nieuwe laklaag voorzien worden. Ook autovelgen worden weer als nieuw, zelfs van lichte stoeprandschade zie je niks meer terug wanneer ze door Bemelman zijn gepoedercoat of gespoten.

Ook verwijzen wij u naar www.bikepaint.nl. Hier vindt u prijzen voor poedercoating van uw frame en velgen terug. 

Autovelgen, twotone wielen, CNC afdraaien. Bikepaint maakt uw wheels weer als nieuw en ontzorgt u. Zo hoeft u de banden er niet af te laten halen maar doen wij dat voor u!

 

Dick Bemelman is het poedercoatbedrijf inpandig van Bemelman Spuiterij aan de Gieterij Noordwijkerhout gestart onder de naam Bikepaint

U  herkent u het bedrijf aan de logo’s van de 2 bedrijven die duidelijk zichtbaar aan de gevel hangen.

Poedercoaten van fietsframes in alle kleuren. Seriematig voor fietsleveranciers en enkele stuks voor particuliere opdrachten.

Bikepaint poedercoat of spuit een fietsframe in bedrijfskleuren met of zonder logo, zo heeft Bikepaint meerdere opdrachten gekregen van bedrijven om de fietsen een uniforme en herkenbare kleur te geven zowel met als zonder logo

 

 

                       

 

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij

Copyright © 2021 Bemelman Spuiterij | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring | Sitemap

Designpro.nl