Duurzaam logo en KIWA logo

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij
Poedercoating Tekst

Poedercoating en Metaal Behandeling 

 

Bemelman Spuiterij heeft een poedercoat-oven waarin onderdelen tot een lengte van 4.5 meter kunnen worden gepoedercoat.

Bedrijfsmatig of particuliere klussen.

Werkwijze 

In de straalcabine worden onderdelen gestraald. Er komen kleine weerhaakjes in het materiaal waardoor de poedercoating of verf beter hecht. Het stralen is een arbeidsintensief proces, de straler staat in een dichte cabine, in een pak tot het onderdeel gestraald is. De fijne korrels worden gezeefd en via een systeem hergebruikt zodat er niets verloren gaat. Er wordt met fijne korrel gestraald.

Het is belangrijk dat het gestraalde onderdeel direct wordt behandeld. Doe je dit niet dan is de kans groot dat het onderdeel snel gaat roesten. Door oppervlakte te stralen krijg je een mooi strak resultaat en ontdoe je materialen van corrosie.

Een andere manier van oppervlakte behandeling is een loog bad. Door middel van een chemischmiddel welke verwarmd wordt in een groot bad zal de lak snel onthechten waardoor er minder lang gestraald hoeft te worden. Het ontlakkingsbad wordt maandelijks gekeurd en getest.

 

Poedercoaten

  • Velgen
  • Motorframes
  • Buitenlampen
  • Beugels
  • Scooterwielen

 

Het voordeel van poedercoaten is dat de lak snel hard is en direct gebruikt kan worden. Denk hierbij aan autovelgen. U krijgt weer mooie glimmende wheels wanneer u deze door ons laat poedercoaten. Kleine stoeprandschades, oxidatie, gepolijste velgen of velgen gewoon in een andere kleur die weer bij uw auto past . Banden er af halen en er weer op zetten. Bemelman Spuiterij biedt het hele plaatje en ontzorgt u. Maandag brengen donderdag of vrijdag weer klaar!

In de grote oven kan er seriematig veel of enkele grote onderdelen worden gecoat. Met een elektrostatisch pistool wordt er poeder op het metaal aangebracht welke smelt tot een egale lak. Poedercoaten is goedkoper dan traditioneel lakken.

Binnen of buiten kwaliteit één of meerlaags systemen. Door de jarenlange ervaring met spuiten en poedercoaten is geen klus te gek.

 

Ook fietsframes, bakfietsen, motorframes en wielen.

 

 

                       

 

Bemelman Spuiterij logo
Bemelman Spuiterij

Copyright © 2021 Bemelman Spuiterij | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring | Sitemap

Designpro.nl