Stralen en ontlakken

Stralen en ontlakken

Door het stralen van een object verwijder je de lak die er op zit grondig. Hierdoor krijg je een gladde ondergrond en zijn onneffenheden weg. Ook krijgt het materiaal kleine weerhaakjes waardoor de poedercoating of lakt beter hecht.

Voordelen van stralen is dat het sneller gaat dan schuren en tot diep in het metaal schoon straalt.

Straalcabine 

In het bedrijf hebben wij 2 cabines staan. Een kleine straalkast voor de kleine objecten maar ook een straalcabine van 5 meter. In overallen straalmasker worden de obejecten ontdaan van roest en en andere oneffenheden. Zodoende worden de voorwerpen weer glad.

De voorwerpen dienen wel onmiddelijk behandeld, bijvoorbeeld in de grond gezet te worden. Dit omdat het metaal direct aan zuurstof en vocht wordt blootgesteld zonder beschermlaag. Als je neit direct behandeld is de kans groot dat je opnieuw moet aanstralen. Als er roest onder de lak ontstaat word je niet blij !


Ontlakkings bad
In ons bedrijf hebben wij ook een ont-lakking bad welke er voor zorgt dat de laklaag op objecten zoals velgen of frames oplost. De nodige onderdelen worden van het te ontlakken object verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de plak strips en balanceer gewichten van een velg. De velg wordt vervolgens gedompeld in een bad met chemicaliën die wordt verwarmd. Als de laklaag is verdwenen wordt de velg afgespoten met water. De chemicaliën neutraliseren en het object kan worden gespoten of ge-poedercoat.
De voordelen van deze methode is dat het relatief goedkoper is dan stralen, het object wordt niet aangetast. Er blijven geen chemische resten achter in de poriën doordat het neutraliseert in water.
En is veilig voor bijna alle metalen.
Een ontlakkingsbad moet natuurlijk ook aan eisen voldoen. De temperatuur zorgt samen met de verschillende componenten in het bad dat het zijn werk doet. Door een gespecialiseerd bedrijf wordt de PH graad iedere maand gemeten en vervolgens bijgevuld met de juiste componenten zodat het bad efficiënt zijn werk doet. Hierdoor kan er veilig en efficiënt met het bad gewerkt worden.

Voordat je een velg, frame of ander object kan poedercoaten is het van belang dat de oude verf laag wordt verwijderd.

Dit kan door middel van stralen of het ontlakkingsbad. Soms is beiden nodig omdat de laklaag er te goed op zit. 

 

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Facebook