Poedercoaten

Waarom poedercoaten

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen slijtage, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen. 

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Poedercoaten is een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces. 

Hoe werkt poedercoaten?

Het Poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het Poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal. 

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

Belangrijke eigenschappen

 • Het voordeel van poedercoaten is dat zij in bijna alle denkbare kleuren, glansgraden en metallic- en structuureffecten verkrijgbaar is. Zowel voor industriële als consumenten toepassingen.
 • Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en de hoeveelheid coatingafval bij verwerking is minimaal dus milieuvriendelijk.
 • Poedercoaten is een zeer duurzame oppervlaktebehandeling en kent uitstekende oplossingen voor corrosiewering. 
 • Poedercoating is erg sterk en geschikt voor weersbestendige eigenschappen.

Poedercoaten bij Bemelman Spuiterij

Bij Bemelman Spuiterij kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. In de grote oven kunnen seriematige, grote en lange onderdelen worden voorzien van een poedercoatlaag. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals autovelgen, beugels en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto-onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers en constructiebedrijven zijn mogelijk. Bemelman Spuiterij beschikt namelijk over een oven die groot genoeg is voor onderdelen tot 4,5 meter.

Verder kunt u bij Bemelman kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? <vraag naar alle mogelijkheden>


Terug
Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Facebook