Wie is toch die Bemelman?

Bemelman Spuiterij en Bikepaint , voorheen Autoschade Bollenstreek


Wie is toch die Bemelman?


Dick Bemelman, geboren en getogen in Lisse, sinds 1976 actief in alles wat met opknappen, schadeherstel, spuiten en poeder coaten te maken heeft. Dick is een zeer creatief persoon en dit uit zich in creaties die hij maakt op fietsframes maar ook zijn creatieve mind die altijd bezig is met nieuwe ideeën.

Begonnen als schadehersteller en ondernemer in hart en nieren die doorontwikkelde tot het poeder coaten, spuiten en stralen van allerhande producten.

In de jaren 80/90 was er geen internet of social media en moest je met je pioniersgeest zelf nieuwe ideeën bedenken en er op uit gaan om ontwikkelingen in je bedrijf door te voeren. Stad en land werd afgereden, hij weet altijd op de markt in te spelen. Zonder goed en gemotiveerd personeel ben je nergens, je kan honderd ideeën hebben maar als de jongens daar niet op anticiperen dan is het trekken aan een dood paard. De jongens bewegen altijd mee in de veranderingen en In de meeste gevallen pakte dit goed uit .

Nu is het niet altijd van een leien dakje gegaan. In een ver verleden is een heel railsysteem naar beneden gekomen omdat de constructie niet deugde en de materialen die er aan hingen veel te zwaar waren. Met man en macht werd het hersteld maar dan schrik je toch wel even als de hele boel in elkaar zakt. Allemaal leer momenten zegt Dick dan, slikken die drol en door. En zo zijn er dingen gebeurd waar nog vaak op terug gekeken en smakelijk om gelachen wordt. Humor en enthousiasme staan ook op het lijf Dick geschreven .

In de jaren zonder internet stapte je in de auto en ging je bedrijven af, Dick kent heel wat ondernemers en gaat altijd op zijn doel af. Heb je nog wat werk voor me? Hij sleepte her en der klanten binnen. Dick heeft in de Bollenstreek dan ook wel een rijke historie achter zich liggen. Niet alleen bedrijfsmatig maar ook in de racerij zoals de superbikes, 24 races van Le Mans op zware motorfietsen. Ook is hij ooit nog Nederlands Kampioen geweest op de motorfiets. Jeugd trainer bij RTV De Bollenstreek en trainde jongens en meiden waar veel plezier aan werd beleefd. Het racen zit hem echt in het bloed. Na een ongeval heeft hij de motorfiets gelaten voor wat het is. Met de racefiets en mountainbike worden nog steeds lange tochten gereden. Het wedstrijdgehalte is er inmiddels wel een beetje af. Hoewel hij graag de competitie aan blijft gaan.

Graag wilde hij op de Heerweg ook nog een fietsenwinkel beginnen, terug naar de buurt waar ooit zijn vader gevestigd zat, ondernemend als hij is gebeurde dit ook. Later is Bemelman Bikesport naar de Kanaalstraat verhuisd omdat het op de Heerweg te klein werd. Fietsframes spuiten en poeder coaten en op bouwen zoals zijn eigen merk Artigiano.

Met zijn passie, enthousiasme en vakkennis weet hij elke klus te klaren of een fiets te verkopen. Zijn brede kennis in fietsland en zelf als fanatiek fietser maakt dat hij snapt wat de klant wil.

In al zijn werk, doen en laten is veel enthousiasme en vakkennis terug te vinden en dat is merkbaar in alles wat hij maakt en onderneemt. Ben je nieuwsgierig geworden? Dick is op zaterdag te vinden de winkel waar je ook terecht kan voor vragen over het spuiten van of herstellen van fietsen.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Blog

Van industrie tot Lampekap!!

Heb jij ook dure designlampen. Welke nog goed zijn ? Die door je nieuwe ingerichte interieur nu niet meer passen? Wij spuiten de lampen in de kleuren die u wilt. Zo passen uw mooie lampen weer en kunnen ze weer jaren mee !!

Fiets spuiten of poedercoaten

Een op maat gemaakte fiets, in de door jouw uitgezochte kleurstelling. Opgebouwd met wielen en onderdelen die bij je passen of door jou zijn uitgezocht.

INDUSTRIEEL SPUITWERK EN/OF POEDERCOATING


Meubels spuiten

Meubels, zoals een bureau worden vakkundig gespoten. Zo krijgt uw werkruimte een andere uitstraling .

Motortank en onderdelen repareren en spuiten

Een motorframe, tank en onderdelen weer strak in de lak door Bemelman Spuiterij . Met de jarenlange ervaring in het restaureren , herstellen van schade en spuiten va vele objecten. Ook is het mogelijk spullen te laten poedercoaten .

Fietsframe laten poedercoaten of spuiten

Bikepaint is meer dan 20 jaar actief in het spuiten en poedercoaten van fietsframes. Met of zonder designs of het logo op de fiets gespoten. Met veel passie spuit of poedercoat Bemelman oude frames in een nieuwe kleur.Ook voor kleine fietsmerken geeft Bemelman fietsframes een mooi design. De passie voor het vak is terug te vinden in het mooie werk van Bemelman

Contactgegevens

Facebook