Bikepaint - Poedercoaten

Wij hebben we nu een grote oven waar we delen tot 4,5 meter in kunnen poedercoaten. 

En een grote straalcabine waar wij dito formaten kunnen stralen.

Balken, onderdelen, profielen en alles wat je maar kan bedenken kunnen we hierin verwerken.

Ook meerlaags systemen en eventueel voorbehandeling zoals stralen van onderdelen.

Poedercoaten voor een langere levensduur
Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen, roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengd ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

Hoe werkt poedercoaten?
Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poederdeeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en het juiste materiaal.

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

Poedercoaten bij Bikepaint
Bij Bikepaint en Bemelman Spuiterij kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers, constructiebedrijven en scheepswerven zijn mogelijk. 

Verder kunt u bij Bikepaint kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.

Stralen
In onze straalcabine kan u onderdelen laten stralen. Hierdoor krijgt het onderdeel een betere hechting en alle corrosie wordt eraf gestraald.

Het straalbedrijf in de Bollenstreek voor het behandelen van metaal, ijzer en aluminium.

Door objecten te stralen, worden oude lagen verf en lak of roest en ander vuil volledig en op een nauwkeurige manier verwijderd. Dit is vaak de eerste stap van voorbehandeling voordat het object opnieuw wordt gespoten of poedercoating. Stralen kan door middel van zand, grit en luchtdruk. Bij Bikepaint zetten wij vaak korrels in om een oppervlak te ontdoen van verf, roest en vuil.

Waarom stralen door een straalbedrijf?
Door objecten te stralen gebeuren er twee dingen. Enerzijds is dit een van de betere manieren om een object compleet te reinigen. Viezigheid, roest, overtollige lasnaden en meer worden hiermee verwijderd.
Maar ook wordt het oppervalk ruwer: er ontstaan als het ware kleine haakjes in het materiaal. Dit zorgt ervoor dat lak of coating beter hechten.
Laat u dit doen door een vakman? Dan is deze behandeling een goede voorbereiding op het afwerken van objecten. Door te kiezen voor stralen in combinatie met een poedercoating, verlengt u de levensduur sterk!

Stralen door een professioneel straalbedrijf van kleine tot grote objecten.

Stralen is mogelijk op alle type materialen: hout, metaal, ijzer. Wij (zand)stralen dan ook regelmatig constructies, fietsframes, velgen en lampen.
 
De kunst in de straaltechniek zit hem in het grondig zandstralen: alle verf, lak of roest moet worden verwijderd én tegelijkertijd het object niet beschadigen. Bij straalbedrijf Bemelman hebben wij al vele jaren ervaring met het stralen van allerlei objecten. Dankzij deze ervaring weten we wanneer we grove of fijne korrels moeten gebruiken en hoe we het beste resultaat bereiken.

Uw opdracht voor Bikepaint, <voor meer informatie>

Heeft u een object, constructie of kunstwerk dat gestraald moet worden? Op deze manier verwijdert u alle verfresten, vuil en vet. Hierdoor wordt het oppervlak ruwer waardoor de lak of coating beter hecht. Dit zorgt voor het mooist mogelijke resultaat.

Bemelman heeft al voor verschillende sectoren en branches objecten mogen stralen. Denk aan velgen, motoronderdelen hekken voor de particulier en de zakelijke partner.

Naast het voorstralen van objecten kunt u bij het straalbedrijf Bikepaint ook terecht voor de afwerking. Waaronder spuiten, schadeherstel of poedercoaten. 

Velgen, fietsen, tuinhekken, profielen en meer laat u poedercoaten in Noordwijkerhout .

Het poedercoaten van uw tuinhek, fiets of auto onderdelen of roosters verlengt de levensduur aanzienlijk. In Noordwijkerhout vindt u de poedercoatwerkplaats van Bikepaint hier kunt u alle metalen voorwerpen laten poedercoaten. Ook is het bij Bemelman mogelijk velgen CNC af te draaien, waardoor deze, in combinatie met een nieuwe coating, weer als nieuw zijn. Dit wordt uitbesteed aan een zakenpartner van ons. 

Waarom kiezen voor poedercoaten?
Veel van onze klanten uit Lisse, Hillegom, Voorhout en Noordwijkerhout en de rest van de Bollenstreek, kiezen ervoor voorwerpen te laten poedercoaten omdat dit de levensduur vergroot. Slijtage, roesten, krassen, alles wordt uitgesloten door een goede laag poedercoating. Zeker voorwerpen die doorgaans buiten staan kunnen snel minder mooi worden of minder goed werken dankzij de gevolgen van de weersomstandigheden. Met de juiste poedercoating wordt corrosie tegen gegaan.

Daarnaast kan poedercoating ook een stijlvolle keuze zijn. Kies voor een babyroze fietsframe of zilveren velgen. Maar ook de metalen frame van uw tussendeur of andere profielen uit de interieursector worden nog mooier door ze in de juiste kleur te spuiten. Kies uw gewenste kleur, structuur en glansgraad.

Bikepaint is graag uw partner voor het poedercoaten van de meest uiteenlopende opdrachten.

Hoe werkt het poedercoaten bij Bikepaint in de Bollenstreek.

Als u een opdracht voor ons heeft, gaan wij als volgt te werk. We beginnen met het volledig schoonmaken van het voorwerp. Dit kan door het voorwerp schoon te stralen of bijvoorbeeld door een chemische voorbehandeling. Na het drogen van de voorbehandeling (bv. schoonmaakmiddel) is het voorwerp klaar voor het poedercoaten zelf. De juiste kleur poeder wordt aangevuld in het elektrostatische pistool waarmee het poeder op het voorwerp wordt aangebracht. We voorzien het hele voorwerp van de juiste dikte poederlaag en zorgen voor een volledige dekking. Hierna moet de coating uitharden in de oven. Door de hitte smelt het poeder, waardoor de coating één geheel wordt. Na het uitharden in de oven laten we de coating uiteraard afkoelen en controleren we de dekking, kleur en kwaliteit. U heeft de keuze voor een meerlaagssysteem. Dit adviseren wij vaak bij objecten die zich in vochtige ruimtes bevinden

Wij poedercoaten in onze werkplaats in Noordwijkerhout  voor zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers. De variatie in onze werkplaats maakt het extra leuk! Zo coaten wij tuinhekken, fietsframes, auto-onderdelen, interieurontwerp elementen maar ook kantoormeubilair en radiatoren.

Wil jij weten wat het kost om jouw opdracht te voorzien van poedercoating? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Bikepaint .

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn balkonhekken, stalen frames van meubels, radiatoren, auto-onderdelen, buitenlampen, stalen hekken en profielen en uiteraard fietsframes zowel aluminium als staal.

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook